Stimați cetățeni,

Pentru o informare mai bună a dvs. și a membrilor comunității dvs., vă transmitem, mai jos, o serie de informații de interes despre activitatea Ambasadei României în Italia pe care vă rugăm să le distribuiți persoanelor interesate.

  1. Vă reamintim că programările pentru serviciile consulare se obțin exclusiv prin intermediul aplicației informatice creată de Ministerul Afacerilor Externe: www.econsulat.ro. În cazul în care există probleme în efectuarea programării, vă rugăm să consultați ghidurile publicate pe pagina noastră de internet: https://roma.mae.ro/node/479 sau pe pagina https://www.econsulat.ro/Home/CumFunctioneazaSistemul. Este necesar ca pentru fiecare serviciu să fie efectuată o programare separată (3 pașapoarte și 2 procuri = 5 programări).

FOARTE IMPORTANT – Oficiile consulare nu percep taxe pentru programări sau pentru prestarea de servicii consulare, cu excepția celor prevăzute de lege: contravaloarea blanchetei pașaport simplu electronic – 59 euro, pașaport simplu temporar – 20 euro, 3 euro – pentru servicii (ex: procuri) cu incidență notarială.

Vă recomandăm să nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare a Ambasadei sau ai oficiilor consulare din Italia. Oficiile consulare nu colaborează cu astfel de entități. Apelând la un intermediar, vă expuneți inclusiv la riscul sustragerii de date personale și nu veți avea posibilitatea să efectuați modificări asupra cererii dumneavoastră, să vă reprogramați sau să adăugați documente la cerere.

În actualul context al pandemiei, la fel ca în cazul tuturor instituțiilor care activează pe teritoriul Italiei, oficiile consulare ale României au luat măsuri pentru furnizarea de servicii consulare în condiții de siguranță și predictibilitate, aspect care a dus și la o ajustare a numărului de locuri disponibile pentru programări într-un interval de aproximativ 30 de zile. Vă recomandăm să verificați periodic disponibilitatea unor noi locuri și să efectuați programarea la oficiile consulare pe www.econsulat.ro în mod individual.

  1. Informații suplimentare referitoare la prestarea serviciilor consulare și la documentele necesare pentru efectuarea unui serviciu sunt disponibile aici:

https://roma.mae.ro/node/485

http://www.mae.ro/taxonomy/term/451/1

  1. Ambasada României în Italia intenționează să organizeze un consulat itinerant la Cagliari, în Sardinia, în perioada 10-14 mai 2021, în cazul în care situația sanitară o va permite.  Dacă situația epidemiologică nu va permite organizarea consulatului itinerant, acesta va fi amânat la o dată care va fi comunicată ulterior de misiunea diplomatică. Este obligatorie programarea conform detaliilor de mai jos. Vă rugăm să citiți cu atenție anunțul de pe paginile misiunii diplomatice pentru informații suplimentare – https://roma.mae.ro/local-news/3054https://www.facebook.com/roma.mae.romania/posts/5484799248258697

Echipa consulară mobilă se va deplasa la adresa:  Viale Monastir, nr. 15, CAP 09122 – Sediul CGIL din Cagliari

  1. Dacă doriți să aflați informații actualizate despre condițiile de călătorie în contextul pandemiei Covid19, vă recomandăm să accesați următoarele pagini:

  1. Programul Secției Consulare a Ambasadei României la Roma

 

Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, începând cu data de 22.04.2021, în fiecare zi de joi, Secția Consulară va desfășura program de lucru cu publicul și după-amiaza în intervalul 09.00-18.00. În restul zilelor lucrătoare, programul cu publicul se desfășoară în intervalul 09.00-15.00, cu reiterarea obligativității programării pe www.econsulat.ro.

În speranța că vom reuși să venim în întâmpinarea cât mai multor români, vă mulțumim pentru implicare și sprijin.

Cu deosebită considerație,  
  Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 Roma

E-mail: [email protected]

Web: http://roma.mae.ro

Torna in alto